Groenewegen wint ook tweede rit Parijs-Nice na nieuwe waaierrit

Dylan Groenewegen heeft ook de tweede rit in Parijs-Nice gewonnen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma was in een nieuwe waaierrit de snelste van een groep van zeven renners. Hij won voor Iván Garcia Cortina en Philippe Gilbert en verstevigt zijn leiding in het klassement.

Vandaag stond weer een vlakke etappe op het programma in Parijs-Nice, maar net zoals zondag was het goed oppassen voor de wind. Al na dertig kilometer ontstond de eerste waaiers. Het was Deceuninck-Quick-Step die de waaier trok en er bleef een groepje van twintig renners over met daarbij de leider Groenewegen. De groep van twintig bleef nooit vooruit, maar het was wel duidelijk dat iedereen bij de les moest blijven vanwege de strakke wind.

De hele dag werd er in waaiers gereden, maar steeds kwam een groepje aansluiten, waardoor er steeds verschillende samenstellingen waren. In het laatste uur leek er toch een definitieve waaier weg te rijden met daarbij de klassementsmannen Bernal, Quintana, Bardet en Kelderman. Ook Groenewegen was mee. Kwaitkowski was in eerste instantie ook mee, maar de Pool kreeg materiaalpech. De eerste groep nam een voorsprong van een kleine minuut, maar wist toch geen stand te houden op de eerste achtervolgende groep. In de laatste tien kilometer was er weer een grote groep samen, maar daarmee was de oorlog nog niet gedaan.

Bij een bocht naar rechts in de laatste viijf kilometer nam team Sky het heft in handen. Luke Rowe nam zijn kopmannen Kwiatkowski en Bernal op sleeptouw en dat zorgde ervoor dat een groep van negen renners zich afscheidde. Ook Groenewegen was mee, net zoals Trentin, Sánchez, Gilbert en Garcia Cortina. In de laatste rechte lijn begon de Europees kampioen als eerste te sprinten, maar Groenewegen had daar zijn antwoord op. De snelle Nederlander ging makkelijk over de Italiaan heen en pakte zo zijn tweede ritzege deze Parijs-Nice.