Ministerie: 'geen Nederlanders onder slachtoffers rampvlucht'

Meer dan 35 nationaliteiten waren aan boord van het in Ethiopië verongelukte vliegtuig, waaronder ook vijf Nederlanders. Een merendeel van de 149 passagiers waren Kenianen, verder onder andere achttien uit Canada, acht uit China en zeven uit Frankrijk en Engeland.

De minister van Transport, James Macharia, bracht deze cijfers zondag naar buiten. Vlucht 302 vertrok vanuit Addis Abeba en vloog naar Nairobi in Kenia toen het van de radar verdween. Inmiddels zijn reddingswerkers op de crashsite aangekomen en bevestigd dat er geen overlevenden zullen worden gevonden.

Lees ook: Boeing 737 neergestort in Ethiopië

De oorzaak van de crash van de gloednieuwe Boeing 737-8 MAX is nog niet bekend, maar de piloten meldden onregelmatigheden bij het opstijgen. Onderzoek naar de oorzaak zal lastig worden, aangezien er van het vliegtuig door de snelheid bijna niets meer over is gebleven. Beelden van de crash site laten weinig aan de verbeelding over betreffende de catastrofale ramp.


Crash site (Bron: Youtube)

Update 16:35 uur
Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken zaten er geen Nederlandse passagiers in het rampvliegtuig.

Update 16:05 uur
Inmiddels is er onduidelijkheid over de nationaliteit van, vooral, de Nederlandse slachtoffers. Een passagierlijst, uitgegeven door Ethiopian Airways, laat geen vijf Nederlandse slachtoffers zien, maar vijf Duitse slachtoffers.