Heinekenontvoerder en zoon horen tot drie jaar cel tegen zich eisen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van drie jaar geëist tegen Heineken-ontvoerder Frans Meijer voor het beramen van een gewapende overval. Ook zijn zoon Rudi zat volgens het OM in het complot.

Lees ook: Motoragent schiet Heineken-ontvoerder Frans Meijer neer

Tegen hem is anderhalf jaar celstraf geëist. Laurens Boellard, de zoon van Heinekenontvoerder Jan Boellard, was ook verdachte in de zaak. Hij huurde de auto voor de overval. Toch ziet het OM te weinig bewijs dat hij van de overval afwist en voor hem is dan ook om vrijspraak gevraagd. 

Meijer en zijn zoon liepen op 2 oktober in de Van Beuningenstraat in de Staatsliedenbuurt. Beiden hadden een plaksnor op die er zo verdacht uitzag dat omstanders de situatie niet vertrouwden en de politie inschakelden. Toen een motoragent poolshoogte kwam nemen en de twee aansprak, gingen ze er vandoor. 

Tijdens de vlucht zag de agent dat één van de twee verdachten een wapen droeg en dus besloot hij om gericht op de wegrennende verdachten te schieten. Daarbij raakte Meijer, ondanks dat hij een kogelvest droeg, gewond. Het OM verdenkt de twee er nu van dat ze van plan waren om een geldwagen te overvallen.