Dode tuinman terroriseert vijanden vanuit het graf

Paniek in Duitsland. Onlangs overleed de 59-jarige Bernhard Graumann, waarschijnlijk door zelfmoord. De voormalige tuinman uit het plaatsje Enkenbach-Alsenborn, vlakbij Kaiserlautern in het zuidwesten van Duitsland zorgt voor grote onrust onder de mensen met wie hij voor zijn dood ruzie heeft gehad. 

Onlangs overleed een 64-jarige arts nadat hij een bom, die niet als zodanig herkenbaar was, opraapte voor de deur van zijn praktijk. Kort daarna raakten een 37-jarige en haar 4-jarige dochter gewond door splinters van een glazen deur van een houtkachel nadat de vrouw een houtblok in de kachel gooide dat ontplofte. Het bleek een door de tuinman gemaakte bom te zijn. 

Een soortgelijk bewerkt houtblok werd gevonden in de houtstapel van een andere vijand van Graumann. De laatste bom werd gevonden bij een woning in Fischbash, onder de carport. De vrouw had geluk; ze was op vakantie. De bommen zorgen voor veel onrust; er zijn inmiddels ruim zestig telefoontjes binnengekomen op een speciaal daarvoor geopend politienummer.