Henderson verrast Van Gerwen in prachtige Premier League-partij

Het is donderdagavond en dus is het tijd voor darts. De Premier League is alweer toe aan de vijfde speelweek, dit keer in de BHGE Arena in het Schotse Aberdeen. Gary Anderson is er niet bij, vandaag wordt hij vervangen door de gigant John Henderson. Het Golvend Galjoen neemt het op tegen Michael van Gerwen, die zijn eerste plek in het klassement wil verdedigen.

Europa League-voetbal zit weer eens vervelend in de weg op RTL7, maar gelukkig is men tegenwoordig zo snugger om een andere zender in te zetten: op RTL Z kunnen we gewoon live naar het darten kijken, terwijl er op het FOK!forum natuurlijk te discussiëren is. Om zo'n beetje tien over acht gaan we los!

Michael Smith (ENG) - Rob Cross (ENG) 3-7
Cross speelde lekker en deelde eigenlijk op 2-2 al de genadeslag uit met een 164-finish. Smith deed bij 6-2 nog even wat terug met een 90-finish via bullseye, maar na een paar gemiste dubbels maakte Cross het gewoon keurig af: 7-3 en zijn derde zege was een feit.

Michael Smith - Rob Cross (Bron: PDC)
Michael Smith - Rob Cross (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - James Wade (ENG) 0-7
Dit was niet zo spannend. Gurney gooide niet bijzonder en liet zijn enige twee kansen op een dubbel liggen, Wade gooide wél bijzonder en maakte gehakt van de Noord-Ier: 7-0, voor je met de ogen kon knipperen was het klaar.

Daryl Gurney - James Wade (Bron: PDC)
Daryl Gurney - James Wade (Bron: PDC)

Mensur Suljovic (AUT) - Gerwyn Price (WAL) 3-7
Onder een striemend fluitconcert liep Price in no-time met een 127-finish uit naar 4-1 en dat was teveel voor Suljovic. Met zijn geliefde dubbel 14 kreeg de Oostenrijker nog wel iets voor elkaar, maar verder dan drie gewonnen legs kwam hij niet: 7-3.

Mensur Suljovic - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Gerwyn Price (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Peter Wright (SCO)
Na twee gelijke spelen en twee nederlagen was het ook vandaag niet de avond van Van Barneveld. Wright stond bij vlagen werkelijk fenomenaal goed te gooien en had in een poep en een zucht een 5-1 voorsprong op de borden staan. Met een 81-finish deed Van Barneveld nog wel wat terug en Wright's spel zakte wat in, maar Snakebite kwam niet in de problemen en maakte het met 7-3 gewoon af.

Raymond van Barneveld - Peter Wright (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Peter Wright (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - John Henderson (SCO)
Zonder meer dé partij van de avond. Van Gerwen begon vrij dominant en kwam via 4-1 en 5-2 in de buurt van de winst, maar het Schotse vuur in Henderson ontwaakte en Highlander kwam op dreef. De ene na de andere triple vloog erin en een zesde gewonnen leg van Van Gerwen deerde hem niet. De gigant zette de Nederlander onder druk en met twee legs op rij sloot hij de prachtige strijd af met een dikverdiend punt: 6-6, waardoor Van Gerwen zijn koppositie kwijt is.

Michael van Gerwen - John Henderson (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - John Henderson (Bron: PDC)