Trailer: Good Omens

Neil Gaiman is lekker bezig; als schrijver heeft hij al een indrukwekkend oevre opgebouwd, maar veel van zijn werk wordt ook gretig door filmstudio's binnengeharkt om te veranderen in een film of tv-serie. Twee van zijn boeken komen terecht als serie bij Amazon Prime Video; American Gods (waarover morgen meer op FOK!, so watch this space) en Good Omens, dat hij samen met Terry Pratchett schreef. Voor deze serie is deze week een nieuwe trailer verschenen.

In Good Omens staan de pietluttige engel (Michael Sheen) en dare devil (David Tennant) centraal die sinds hun leven als stervelingen bijzonder gesteld zijn geraakt op het leven op aarde. Het is dan ook ontzettend slecht nieuws voor beiden dat de wereld op zaterdag vergaat, als de Hemel en de Hel hun zin krijgen. Alles lijkt te gaan volgens het Goddelijke Plan, totdat blijkt dat de Antichrist nergens te bekennen is..

De afleveringen van Good Omens zijn geschreven door Gaiman zelf en geregisseerd door Douglas MacKinnon (Outlander, Sherlock, Doctor Who). Te zien zijn Michael Sheen, David Tennant, Jon Hamm, Michael McKean, Miranda Richardson, Jack Whitehall, Adria Arjona. De serie is vanaf 31 mei te zien bij Amazon Prime Video.