PSV biedt clubloze Afellay helpende hand: "Niet meer dan logisch"

PSV gaat Ibrahim Afellay helpen in de volgende fase van zijn revalidatie, zo meldt de club uit Eindhoven op de clubwebsite. De middenvelder wordt al jarenlang achtervolgd door knieblessures en speelde in december 2017 zijn laatste competitiewedstrijd voor Stoke City. Eind januari van dit jaar werd zijn contract bij de club uit de Championship in onderling overleg ontbonden.

De 32-jarige Afellay gaat op het jeugdcomplex van PSV individueel aan de slag met een fysiotherapeut, meldt de koploper van de Eredivisie. "Ibrahim is hier opgegroeid en doorgebroken. Daarna werd hij een bepalende speler in diverse kampioensploegen. Het is voor ons niet meer dan logisch dat we hem helpen waar mogelijk", aldus technisch manager John de Jong.

PSV laat niets los over een eventuele terugkeer van Afelley, die werd opgeleid bij de club uit Eindhoven en in 2010 een transfer naar Barcelona verdiende. "We hebben nu afspraken gemaakt over individuele begeleiding door de fysieke staf van de jeugdafdeling van PSV. Als de volgende fase aanbreekt, gaan we kijken hoe we dat invullen", aldus De Jong.