Wietstudie populair in Verenigde Staten

Verschillende universiteiten in de Verenigde Staten voegen een 'pretstudie' toe aan hun curriculum. Studenten kunnen afstuderen in het vak 'cannabis', iets wat vele studenten aantrekt.

Cannabis is legaal in 33 staten binnen de VS, waaronder de staat Michigan en door het gehele land hebben meer dan driehonderd studenten zich al ingeschreven voor deze studie. Studente aan de Northern Michigan University Grace DeNoya beseft dat het raar klinkt, maar het is toch echt wel een serieuze studie. "Ik studeer medicinale plantchemie en het is écht een zware studie. Het is voornamelijk chemie, het is pittig werk", aldus DeNoya, die behoort tot de eerste lichting studenten.


Wietstudie (Bron: Youtube)

Sinds de legalisering van cannabis in een aantal staten in de VS, is er veel nieuwe ruimte voor vaklui in de cannabiswereld. Verkopers, telers, maar ook de voedingindustrie staat te springen om cannabisexperts aan te nemen. Arcview Market Research, welke zich voornamelijk richt op nieuwe cannabisinnovaties, voorspelt dat tegen het jaar 2020 meer dan 467.000 mensen werkzaam zullen zijn in de cannabisindustrie.

Zelfs in staten waar cannabis nog verboden is, zoals New York, Connecticut of New Jersey, richten scholen zich op studies in medicinale planten. Inmiddels volgen ongeveer driehonderd studenten de vierjarige studie. 

"Er worden op dit moment meer banen in dit vakgebied gegenereerd dan in welk ander vakgebied in Noord-Amerika dan ook", aldus Karson Humiston, baas van een uitzendbureau gespecialiseerd in cannabisbanen. Ze voorziet een goede toekomst voor de huidige studenten. "In elke staat die cannabis legaliseert komen enorm veel vacatures beschikbaar."