NBA: Celtics maken gehakt van Warriors

De basketballers van de Boston Celtics hebben in de NBA een opvallend ruime zege geboekt. Op bezoek bij de Golden State Warriors werden de kampioenen met 95-128 verslagen.

Gordon Hayward begon niet aan de wedstrijd, maar kwam later het veld op en tekende voor een keurige dertig punten. Kyrie Irving droeg zijn steentje bij met negentien punten en elf assists in de wedstrijd waarin de Celtics vanaf halverwege het eerste kwart continu de bovenliggende ploeg waren.

Beide teams zijn al zo goed als zeker van de play-offs, net als de Denver Nuggets, Philadelphia 76ers, Indiana Pacers, Toronto Raptors, Houston Rockets, Oklahoma City Thunder, Portland Trail Blazers, Utah Jazz, Los Angeles Clippers en San Antonio Spurs. De Milwaukee Bucks zijn als enige ploeg al honderd procent zeker van plaatsing.

Overigens zal de oplettende lezer gemerkt hebben dat de NBA-berichten de afgelopen twee maanden behoorlijk achterwege zijn gebleven, niet verrassend veroorzaakt door tijdgebrek. Mocht je ons hier eens bij willen helpen, laat het vooral weten!

Uitslagen NBA dinsdag
Indiana Pacers - Chicago Bulls 105-96
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 114-106
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 120-111
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 131-120
Toronto Raptors - Houston Rockets 95-107
Golden State Warriors - Boston Celtics 95-128

Hayward was op dreef (Bron: YouTube)