Frauderende diamantair sterft tijdens penisvergroting

De in opspraak geraakte Belgische diamantair Ehud Arye Landiado is op 65-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van een hartaanval. Niets bijzonders zou je denken, maar de van oorsprong Israëlische diamantair werd getroffen door de hartaanval terwijl hij op de operatietafel lag om zijn paarsgepunte lans operatief te laten verlengen. 

Laniado, die voor hij het diamantenwereldje inrolde als masseur in Israël werkte, had deze maand opnieuw voor de rechter moeten verschijnen in een grootschalige fraudezaak waar hij als voormalig topman van Omega Diamonds bij betrokken was. Het bedrijf zou jarenlang gesjoemeld hebben met vervalste documenten bij de invoer van diamanten. 

Hoewel het bedrijf een minnelijke schikking trof van 160 miljoen euro met het parket van Antwerpen de belastingdienst, trok de Douane zich niks van die schikking aan en legde de eis van 4,6 miljard euro op tafel: de tegenwaarde van de ingevoerde diamanten plus boete. Hoewel die claim in eerste aanleg en in beroep werd afgewezen, ging de Douane in cassatie. 

Afgelopen zaterdag overleed de miljardair dus in een privéziekenhuis in Parijs, tijdens een operatie die volgens experts normaal weinig risicovol is. Diezelfde experts wijzen er echter ook op dat de operatie 'sowieso weinig of geen effect heeft'.