FOK! Wat een weer: code geel vanwege windstoten

Code geel: Deze ochtend kunnen er in het gehele land zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur, in de kustgebieden mogelijk tot 100 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind langzaam af, het eerst in het zuiden van het land.

Weerbericht: In de ochtend trekken er enkele buien, een enkele mogelijk met onweer, van west naar oost over het land. Daarna breekt de zon af en toe door maar blijft de kans op een bui bestaan. In het noorden blijft het nog lang bewolkt met van tijd tot tijd regen. De temperatuur die aanvankelijk nog op veel plaatsen 10-12°C is, daalt in de middag naar waarden rond 8°C. De zuidwestelijke wind is (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig. Er komen windstoten voor van 75-90 km/uur, in de kustgebieden mogelijk tot 100 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af.

In de loop van de avond en in de nacht naar dinsdag trekken enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Dinsdag overdag zijn er wolkenvelden en is er kans op een bui. Hier en daar breekt de zon soms door en de middagtemperatuur ligt rond 8 tot 10°C. De zuidwestenwind wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Heb je trouwens nog carnavals-foto's gemaakt? Die kunnen mooi onder het weerbericht! Stuur ze naar weer@fok.nl .

Luxemburg-Stad, anderhalve week geleden.  (Foto: bazbo)
Luxemburg-Stad, anderhalve week geleden. (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.