Cro Cop krijgt beroerte, stopt met MMA

Als er een lijst met MMA- en K-1-grootheden is, dan staat Mirko Filipovic steevast in de top. Na meer dan twintig jaar vechtsport stopt zijn carrière abrupt na het krijgen van een beroerte.

"Het is over", zei Cro Cop in een interview met een Kroatisch tv-station. "Ik hoop dat ik niet ga huilen, maar dit is het onvermijdelijke pensioen." Op de Facebookpagina van de meester plaatste hij een foto van zichzelf in een ziekenhuis met een polsbandje om. "Ik had een beroerte, een bloeding in mijn hersenen. Ik heb enorm veel geluk gehad."

Cro Cop vocht epische gevechten uit in zowel kickboksen als MMA en zijn uiteindelijke gevecht met Fedor Emelianenko had in de tegenwoordige tijd hoogstwaarschijnlijk een record aan kijkers getrokken. Beide vechters waren op hun best en het gevecht om het kampioenschap in het zwaargewicht bij de legendarische MMA-organisatie Pride werd uiteindelijk na drie zware ronden gewonnen door Fedor.

"Ik zal nooit de ring meer instappen, ik kan geen klap op mijn hoofd meer veroorloven. Binnenkort ga ik weer voor controle, maar voorlopig mag ik alleen bokszaktrainingen en een beetje cardio, maar geen klappen op mijn hoofd meer", aldus de emotionele 44-jarige Cro Cop die nog een contract bij MMA-organisatie Bellator op zak had.

'Right leg hospital, left leg cemetery' definieert de voormalig Kroatische politieman nog het meeste. Zijn verwoestende high-kicks zijn geschiedenis.

"Ik kan nooit meer vechten"

Right leg hospital, left leg cemetery (Bron: Youtube)