FOK! Wat een weer: meer bewolking

Vandaag blijft het zwaar bewolkt en lokaal valt lichte regen of motregen. De maximumtemperaturen liggen tussen 8°C op de Wadden en lokaal 12°C in het zuiden. De zuid- tot zuidwestenwind neemt toe naar matig, in de avond aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard.

Kletsnatte zondag
Zondag blijft een regenzone waarschijnlijk precies boven ons land slepen. Hierdoor regent het langdurig en vallen de carnavalsoptochten in het water. Ondanks de regen is het zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 10 graden in het noorden tot 14 in het zuiden. Normaal is het 7-9 graden.

Zondagavond en in de nacht naar maandag wakkert de wind flink aan. Het wordt onstuimig en volgens sommige computerberekeningen komt het aan de kust zelfs tot storm. Ook trekken felle buien over het land. Het onstuimige weer houdt maandag aan. De dagen daarna blijft het wisselvallig en wordt het een paar graden kouder.

Carnavalsstorm 2016
In 2016 en 2017 speelde de wind de carnavalsoptochten ook al parten. Veel optochten werden afgelast, zeker in 2016 toen op 8 februari sprake was van een officiële carnavalsstorm. Ook in 2017 werden sommige tochten vervroegd, ingekort of aangepast vanwege zware windstoten.

Vorig jaar was van herfstweer geen sprake. Het was droog en koud met maxima van 3-4 graden. ’s Nachts vroor het zelfs 4-6 graden en moesten carnavalsgangers zich goed aankleden. Ook werd gewaarschuwd voor gladheid. De laatste carnavalsdagen waren licht wisselvallig met lokaal wat winterse neerslag. (Bron: KNMI & Weeronline)

Paar dagen geleden was DJMO in Scheveningen. Mooi weer toen nog
Paar dagen geleden was DJMO in Scheveningen. Mooi weer toen nog

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.