Eerste nederlaag Van Gerwen in Premier League, Smith klopt Van Barneveld

Darter Michael van Gerwen heeft zijn eerste nederlaag in de Premier League dit jaar te pakken. De Nederlander werd in de Westpoint Arena in Exeter na drie zeges geklopt door James Wade: 7-3. Met een 124-finish kwam Van Gerwen nog op 3-2, maar vervolgens pakte Wade met onder meer een 121-finish vijf legs op rij, waarmee hij de zege pakte.

Raymond van Barneveld staat na vier wedstrijden nog altijd zonder overwinning. Tegen WK-finalist Michael Smith kwam Barney op een 3-1 voorsprong, maar vervolgens zakte zijn spel in, terwijl Bully Boy op gang kwam en zijn kansen pakte. Op 6-4 slaagde Van Barneveld er niet in om op een goede finish te komen en dus kon Smith het via dubbel 20 beslissen: 7-4.

Mensur Suljovic speelde zich via opeenvolgende finishes van 81 en 121 naar een 6-1 voorsprong tegen Peter Wright, die met onder meer een elfdarter terug wist te komen tot 6-4. Daar bleef het voor de Schot echter bij en Suljovic kon het via dubbel 8 afmaken: 7-4.

Michael van Gerwen - James Wade (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - James Wade (Bron: PDC)

Luke Humphries en Gerwyn Price stonden een stevige pot te finishen. Zo gooide Price 147 uit, waarna Humphries antwoordde met 161. Een tiendarter bracht Price op voorsprong, maar de jonge Engelsman bleef knokken en wist er een prima gelijkspel uit te slepen: 6-6.

Daryl Gurney werd tot slot murw gebeukt door oud-wereldkampioen Rob Cross, die via onder meer een 153-finish op 6-0 kwam. Gurney wist wel een honderd procent score op de dubbels neer te zetten: op 6-0 gooide hij zijn enige dart op een dubbel er gelijk in, waarna Cross het met 7-1 alsnog afmaakte.

Michael Smith - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Michael Smith - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)