TBT-game Mutant Year Zero krijgt pc-demo

Mutant Year Zero: Road to Eden is een ietwat ondergesneeuwde turn-based tactics game van vorig jaar die niet al te veel exposure heeft gekregen. Om de titel toch wat meer aandacht te geven brengen ontwikkelaar The Bearded Ladies en uitgever Funcom nu een speelbare demo uit via Steam voor onbepaalde tijd.

Het spel zelf heeft ontzettend veel weg van soortgelijke turn-based actiegames, met XCOM 2 als meest treffende overeenkomst. In een team bestaande uit fantasierijke figuren zoals een half-mens-half-eend krijg je de taak om verschillende missies te doorkruizen waarbij ook stealth gameplay een grote rol speelt. Zodra je in gevechten verwikkeld raakt wordt het turn-based-systeem geactiveerd en lijkt het qua combat-mechanics als twee druppels water op XCOM.

De game kreeg over het algemeen goede reviews waarbij gameplay en graphics werden geprezen en als grootste kritiekpunt de relatief kleine hoeveelheid content vaak werd genoemd. Er is weinig te doen zodra het spel uitgespeeld is. De vraag is dan ook of Funcom plannen heeft om op dat gebied later meer toe te voegen. De demo is slechts 4GB groot en kun je hier downloaden.