Funcom gaat nieuwe Dune-games maken

Funcom, de gamestudio achter titels als Age of Conan en Conan Exilesheeft een deal gesloten met mediabedrijf Legendary Entertainment om meerdere Dune-games te gaan maken. Een nieuwe film in het Dune-universum lag sowieso al in het verschiet voor 2020.

De overeenkomst met Legendary Entertainment, de eigenaar van het intellectueel eigendom, behelst de ontwikkeling van minimaal drie verschillende Dune-games. Veel details hierover zijn er nog niet, behalve dat één van de nieuwe titels een 'open world multiplayer'-spel wordt waarvan later dit jaar de preproductie begint. Topman bij het Noorse Funcom, Rui Casais, zegt zeer in zijn nopjes te zijn om games te mogen maken in het universum van scifi-schrijver Frank Herbert.

De meeste gamers kennen Dune van de succesvolle strategiegames uit de jaren 90. De vraag van veel mensen zal dan ook zijn of onder de games die Funcom gaat maken ook een dergelijk genre zal zijn te vinden. Hoewel de studio annex uitgever vooral bekend staat als ontwikkelaar van online games, hebben ze vorig jaar bijvoorbeeld ook Mutant Year Zero uitgebracht, een succesvolle turn-based strategygame met alleen singleplayer. Daarnaast wordt er in opdracht van Funcom door Petroglyph gewerkt aan Conan Unconquered, een nieuwe 'klassieke' RTS-titel in het Conan-universum. Bij Petroglyph werken weer veel mensen van het voormalige Westwood Studios, bekend van de Command & Conquer-serie. Het is dus nog even wachten op verdere details.