Productieve dag voor Verstappen; Vettel crasht

Max Verstappen heeft woensdag 128 rondes gereden tijdens de testdag op het circuit van Barcelona. Sebastian Vettel crashte met zijn Ferrari.

In de ochtend reed Verstappen 69 rondes met een snelste tijd van 1.18,395. Deze tijd was op het einde van de dag goed voor een zesde plaats. Snelste was McLaren-coureur Carlos Sainz met een tijd van 1.17,144.

Na de pauze stond er voor Verstappen een racesimulatie op de planning. Hij ging de baan op met de gele C4-banden, na 23 rondes werden die banden verwisseld voor hardere banden. Later werden de nog hardere C1-banden gemonteerd. In ronde 45 spinde de Nederlander en dit zorgde voor een onderbreking van de simulatie. In het laatste dertig minuten ging hij opnieuw de baan op.

Ferrari en Sebastian Vettel hadden een mindere dag. De Duitser crashte tijdens de ochtendsessie hard tegen de bandenstapel. Vanwege reparaties aan de auto kwam het Italiaanse team 's middags alleen nog de baan op voor een installatieronde.

“Het is geen perfecte, maar wel een goede dag”, vertelt Verstappen aan Verstappen.nl. “Er zijn altijd dingen die je even wilt controleren, in plaats van ze kapot te rijden. We hebben een routinecontrole uitgevoerd, waarna we weer naar buiten zijn gegaan. Desondanks hebben we nog steeds meer dan 120 ronden gereden, dus het is een positieve dag en ik ben tevreden.”