Nu.nl censureert klimaatontkenning in comments

Nu.nl ligt onder vuur van een groot deel van haar gebruikers nu is besloten dat het niet langer is toegestaan om in de comments te stellen dat klimaatverandering een hoax is, of in twijfel te trekken hoe groot het aandeel van de mens in die klimaatverandering is.

De redactie van Nu.nl legt uit "We verwijderen alleen reacties die de harde feiten/wetenschappelijke bewijzen ontkennen. We filteren dus niet op basis van een mening."

Een grote meerderheid van de gebruikers daar, lijkt het hiermee - gezien de duimpjes-omhoog van mensen die het beleid afkeuren - niet eens te zijn. 

Of het nu ook verboden is om te zeggen dat we nooit op de maan zijn geweest, dat de aarde plat is, twee plus twee zeven is of dat de zon om de aarde draait valt nog te bezien. Vooralsnog lijkt het vooral een manier om meningen de kop in te drukken die niet stroken met die van de redactie.

Evolutie geldt als bewezen dus zullen alle posts die beweren dat God hemel en aarde heeft geschapen daar als sneeuw voor de zon worden weggemodereerd. Net als beweringen dat de aarde pas een paar duizend jaar bestaat. Het niet bestaan van elfjes is daarentegen NIET bewezen, dus mogen we allemaal prima beweren dat elfjes 9/11 hebben veroorzaakt.

Immers: "Het is niet wetenschappelijk bewezen dat God niet bestaat, dus mensen mogen hier zeker een mening over formuleren." Aldus de reactie aldaar in een reactie.

Censuur op NU.nl
Censuur op NU.nl