Bertens ook voor komende Fed Cup-duel niet beschikbaar

Tennisster Kiki Bertens is ook voor het komende Fed Cup-duel tegen Japan niet beschikbaar. De nummer zeven van de wereld speelde in april 2017 voor het laatst voor het Nederlandse Fed Cup-team.

Op 20 en 21 april speelt Nederland in Osaka het promotie-degratieduel tegen Japan. De wedstrijd past niet in de planning van de 27-jarige tennisster. Vanaf 22 april neemt ze deel aan het graveltoernooi van Stuttgart.

“Qua reizen en qua planning is het geen optimale voorbereiding voor de rest van het jaar”, vertelt Bertens aan de NOS. “Als ik puur kijk naar mijn persoonlijke carrière, dan past het daar niet in. Ik wil er nu koste wat kost voor gaan door een goed schema te draaien. Van Amerika naar Japan en dan naar Europa; dat wordt gewoon iets te veel van het goede.”

Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020 moet ze minimaal één keer deelnemen aan de Fed Cup, echter de Wateringse weet nog niet of ze wel naar de Spelen wil. Nogmaals Bertens: ”Dat gaan we volgend jaar eens goed bekijken. Daar ben ik nu niet mee bezig.”

Volgens haar coach Raemon Sluiter was ze wel beschikbaar geweest als het een thuiswedstrijd of wedstrijd op gravel in Europa betrof.