Tom Coronel opnieuw aan de start van het FIA WTCR

Net als afgelopen seizoen zal Tom Coronel ook in 2019 deelnemen aan de FIA World Touring Car Cup (WTCR). De toerwagencoureur uit Noord-Holland staat aan de start met een CUPRA van het Belgische Comtoyou Racing.

Tom Coronel in FIA WTCR
Tom Coronel in FIA WTCR

Afgelopen seizoen reed Coronel met een Honda Civic van het eveneens Belgische Boutsen-Ginion Racing. Voor 2019 maakt hij de overstap van Honda naar CUPRA, het sportieve zustermerk van SEAT.

“De contacten met het team dateren van eind vorig jaar”, vertelt Coronel. “Na de races op Macau kwam ik in gesprek met Kurt Mollekens. Mijn oud-teamgenoot tijdens de Euroseries Opel Lotus en momenteel engineer bij Comtoyou Racing uit het Belgische Waterloo. Dat gesprek zette mij aan het denken en na de nodige contacten met het team, onder leiding van François Verbist en Jean-Michel Baert kwam ik tot een goede afspraak voor het komend seizoen. Daarbij speelde de oud teammanager van het SEAT WTCC Team, Jaime Puig, ook een belangrijke rol. Met SEAT heb ik in de jaren de nodige successen in de CUPRA behaald. Jaime speelt nu een rol bij CUPRA en gaf voor mij de doorslag om hier voor te kiezen. Het gaat hier om auto’s die in Spanje bij CUPRA gebouwd zijn en die door Comtoyou Racing gefinetuned worden. Ieder raceweekend zal er ook een monteur van CUPRA aanwezig zijn. Verder zijn er de nodige testdagen in het contract opgenomen, waarvan de eerste op 27 en 28 februari. Dan rijd ik met een -dan nog witte- CUPRA op Zandvoort.”

Tom Coronel in FIA WTCR
Tom Coronel in FIA WTCR

De 46-jarige coureur heeft dit seizoen startnummer 50: "Het startnummer voor komend seizoen is ’50’. Daarmee wil ik DHL als sponsor extra in het zonnetje zetten, want zij bestaan dit jaar precies 50 jaar en dit leek mij een mooie geste.”

Teamgenoot van Coronel is Aurélien Panis. De 24-jarige Fransman is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Olivier Panis.

Tom Coronel in FIA WTCR
Tom Coronel in FIA WTCR