Politie onderzoekt ontplofte handgranaten Zwolle

Dinsdagmorgen 26 februari hoorden bewoners van de Hanselaarmate in Zwolle rond 4.30 uur twee knallen. Vervolgens bleken er auto’s en woningen beschadigd te zijn. Vermoedelijk gaat het om twee handgranaten die zijn ontploft. Dat wordt op dit moment onderzocht. Er is niemand gewond geraakt, maar de buurtbewoners zijn uiteraard heel erg geschrokken volgens de politie. 

Een woordvoerder van de politie: "Gezien de plek van de explosies en de impact op de buurt neemt de politie dit hoog op. We doen er alles aan om zo snel mogelijk de dader of dader(s) te achterhalen. Op dit moment worden sporen veiliggesteld. Met een drone maken we foto’s van de omgeving. Onze wijkagenten gaan bij buurtbewoners langs om te vragen of zij vannacht of in de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien. Alle informatie is welkom!"

Getuigen kunnen zich via de gebruikelijke wegen melden: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Geef je liever via internet je tip door gebruik dan het tipformulier op de website of tip de politie in Zwolle via hun Facebookaccount