FOK! Wat een weer: zonnig

De ochtend begint koud met lokaal lichte vorst en in het noorden ook nevel of grondmist. Verder is er vandaag veel ruimte voor de zon. Met maximumtemperaturen van 12°C op de Wadden tot 19°C in het zuiden wordt het vanmiddag opnieuw zeer zacht. Deze waardes zijn normaal voor eind april en mei. De wind is zwak, in de zuidelijke helft overwegend uit zuidoostelijke richtingen, in de noordelijke helft uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht van dinsdag op woensdag is er hooguit wat dunne sluierbewolking. Lokaal kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt op de meeste plaatsen net iets boven het vriespunt, in het oosten mogelijk net eronder. De wind is zwak, overwegend uit een zuidelijke richting.

Woensdag overdag is het zonnig. De maxima lopen uiteen van 12°C op de Wadden tot lokaal 19°C in het zuidoosten. De wind is zwak, aan zee matig uit zuid tot zuidwest. (Bron: KNMI)

Zonsondergang in Los Puertos de Santa Barbara (Foto: Kroezel)
Zonsondergang in Los Puertos de Santa Barbara (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.