Skiester Goggia wint dubieuze afdaling Crans-Montana

Alpineskiester Sofia Goggia heeft de eerste zege van het voor de Italiaanse door blessures geplaagde seizoen binnen. In het Zwitserse Crans-Montana was ze de beste op de afdaling, hoewel de verschillen met de rest een raadsel lijken te zijn.

Het timingsysteem deed het uitgerekend in Zwitserland nauwelijks en haperde keer op keer. Uiteindelijk heeft het er alle schijn van dat vooral de Zwitserse dames profiteerden: zo was op beelden te zien dat Joana Hählen vermoedelijk een duidelijk langzamere tijd had dan de Oostenrijkse Nicole Schmidhofer, maar toch eindigde Schmidhofer op 0,52 seconden van Goggia als vierde, terwijl Hählen op 0,36 seconden de tweede plek kreeg.

Ook Lara Gut-Behrami leek langzamer te zijn dan Schmidhofer, maar op 0,45 seconden kreeg ze toch de derde plek toegewezen. Oostenrijk heeft inmiddels protest aangediend tegen de tijden van de Zwitserse dames, maar of en wanneer dat behandeld zal worden is nog niet duidelijk. Met Goggia leek niks aan de hand te zijn en dus kan de Italiaanse met enige zekerheid de winnares genoemd worden.

In het Bulgaarse Bansko zouden de mannen een super-G afwerken, maar door plotselinge sneeuwval gedurende de nacht moest die wedstrijd afgelast worden.