Stel wilde van kind af, zitten nu met gehandicapt kind opgescheept

Een stel uit het Amerikaanse Idaho wilde graag van hun ongewenste baby af en zagen abortus als enige uitweg. Aangezien abortus in hun eigen staat nogal een stapel vervelend papierwerk vereist, reisden ze meer dan duizend kilometer naar New Mexico om daar een einde aan het kind's leven te maken.

Het stel had al twee kinderen, maar wilde absoluut geen derde. In plaats van voorbehoedsmiddelen te gebruiken, namen de twee waarschijnlijk toch het risico en prompt werd de vrouw zwanger. Een chemische abortus werd als oplossing bedacht. Deze abortuspil werkte echter niet en het stel had geen geld om aanvullende behandelingen, om het ongeboren kind eronder te krijgen, te ondergaan.

Gevolg is nu dat ze met een ongewenst kind opgescheept zitten die ook nog eens aangeboren afwijkingen vertoont als gevolg van de effecten van de pil op de ongeboren vrucht. Het stel vond dat ze maar slecht ingelicht waren door de abortuskliniek en willen nu voor de opvoeding van het 'ongeplande kind' 765.000 dollar zien van de afdeling van Planned Parenthood, een organisatie die het zomaar doden van ongewenste baby's door middel van een abortuspil als gewoonste zaak van de wereld ziet.

Zij garanderen dat de pil bij 94 tot 98 procent van de keren zal werken, vooral bij vrouwen die nog geen acht weken zwanger zijn, zoals het stel in dit verhaal. Planned Parenthood geeft vanwege de lopende karma-rechtzaak verder geen commentaar.