Overtuigende Groenewegen sprint naar winst in de Ronde van de Algarve

Dylan Groenewegen heeft zijn tweede zege van het seizoen binnen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma had in de laatste tien kilometer materiaalpech, werd door zijn ploeg weer naar voren gereden en maakte het overtuigend af in de massasprint.

De vierde etappe in de Algarve ging over bijna 200 kilometer met voornamelijk vlakke wegen, ideaal voor de snelle mannen in het peloton. Het koersverloop was ook perfect voor de sprinters. Er reed een kleine kopgroep lange tijd vooruit en werden op twintig kilometer van de meet teruggepakt.

De sprintersploegen konden met hun voorbereiding beginnen op de massasprint. Voor Jumbo-Visma verliep die niet optimaal doordat Dylan Groenewegen in de laatste tien kilometer lek reed. De Nederlandse ploeg bracht Groenewegen snel weer terug vooraan in het peloton.

In de laatste twee kilometer werd Groenewegen uitstekend afgezet en na een perfecte lead out van Mike Teunissen sprintte de 25-jarige Nederlander naar een gemakkelijke winst. Arnaud Démare werd op gepaste afstand tweede, voor de Belg Jasper Philipsen.

In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Tadej Pogačar met nog één etappe te gaan een voorsprong heeft van 29 seconden op de nummer twee Søren Kragh Andersen. Wout Poels volgt op dertig seconden.