Bottas nog niet tevreden met nieuwe Mercedes W10

Volgens Valtteri Bottas is de nieuwe Mercedes in de bochten nog niet helemaal in balans en zijn er upgrades nodig om dat probleem op te lossen.

Tijdens de Formule 1-testdagen op het circuit van Barcelona maakte Mercedes een goede indruk maar de Duitse fabrikant moet toegeven dat concurrent Ferrari beter uit de startblokken kwam.

“We hebben nog werk te doen”, aldus Bottas op een sponsorevenement van Petronas. “Er is veel potentieel, maar we moeten ons verbeteren. We hadden het de voorbije week lastig om in alle bochten een goede balans te vinden. In sommige bochten was de balans goed, maar in andere heel slecht. Naar het einde van de week ging het beter, maar sommige problemen kunnen enkel opgelost worden met upgrades. Hopelijk kunnen we dat snel oplossen.”

Naast Ferrari verwacht Bottas komend seizoen ook veel van Red Bull: “Eerlijk gezegd leek Ferrari in de eerste test het best voorbereid met de meest geavanceerde wagen. Maar Red Bull zal ook sterk zijn. Van wat we hebben gezien lijkt Honda veel vooruitgang te boeken met het vermogen, want hun topsnelheid was goed en Red Bull bouwt normaal altijd een goede wagen. Ik denk dat zij dus ook sterk kunnen zijn. In de eerste test heb je al een beeld of je veraf bent en of iemand er bovenuit steekt, maar het zijn nog drie weken tot Melbourne en normaal gezien nemen alle teams nog upgrades mee.”