Fallout 76-speler gebanned wegens te veel munitie

Een Fallout 76-liefhebber (ze bestaan) is door Bethesda gebanned vanwege het vergaren van een buitengewone hoeveelheid munitie in het spel. De speler, Op Reddit bekend als Glorf12, heeft maar liefst 900 uur in de Fallout multiplayergame zitten.

Het lijkt erop alsof de speler wegens een automatisch flag-systeem is gemarkeerd als waarschijnlijke valsspeler. In een e-mail afkomstig van Bethesda's klantenservice wordt gesteld dat de speler in 30 dagen maar liefst 225.111 kogels van een uniek kaliber had vergaard en op een ander account nog eens 140.960 kogels. Hoewel Glorf12 behoorlijk wat speeltijd in de game heeft zitten geeft hij wel aan dat hij nooit zoveel munitie heeft verzameld. "Ik heb nooit zóveel kogels gevonden, maar wat ik wel heb gedaan is munitie en andere resources uitgewisseld tussen mijn twee accounts om uit te vinden op welke wapens ik wilde focussen", verklaart de speler op Reddit. Dit lijkt gezien te worden als een exploit.

Er zijn inmiddels meerdere tickets geopend bij Bethesda en een community manager heeft gezegd de zaak te onderzoeken. Volgens de initiële verklaring van de support-afdeling zou de auto-ban op dit soort dingen er bij de eerstvolgende update uitgepatched worden, maar die patch is inmiddels geweest en Glorf12 is nog altijd verbannen van de servers van Bethesda.