Politie zoekt getuigen schoolfittie

De politie onderzoekt een ruzie tussen meerdere leerlingen in de omgeving van een middelbare school aan de Fresiaveld in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een leerling van deze school raakte hierbij lichtgewond.

Dinsdag kreeg de politie rond 16:25 uur een melding dat er na een ruzie tussen meerdere leerlingen van deze school en andere scholen een vechtpartij was ontstaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen hadden docenten van de school de partijen gescheiden. Een 17-jarige scholier was lichtgewond.

Op aanwijzingen van getuigen werd een 15-jarige knul uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. Inmiddels hebben twee leerlingen aangifte gedaan. Bij de politie zijn reeds meerdere filmpjes van het incident aangeleverd. De politie onderzoekt wat er zich exact heeft afgespeeld. 

Meerdere leerlingen hebben de knokpartij staan filmen. De politie vraagt hen met klem om hun beelden te delen met de politie. Ze kunnen hun video's uploaden via het uploadformulier op de website. Getuigen kunnen zich ook melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.