FC Twente boekt negende zege op rij en loopt verder uit

FC Twente heeft maandagavond met een overwinning bij Jong PSV optimaal geprofiteerd van de misstappen van de concurrentie. Drie dagen na de remises van FC Den Bosch bij Jong AZ (0-0) en Go Ahead Eagles thuis tegen NEC (4-4) zegevierde het team van trainer Marino Pusic in Eindhoven met 0-2. Door treffers van Aitor Cantalapiedra en Tom Boere staat de Enschedese club nu minimaal acht punten los.

Na een kwartier spelen opende Aitor de score in Eindhoven, waar enkele honderden fans op de tribune zaten. Een mooie aanval kwam uit bij de Spanjaard, die niet nadacht en het leer hard in de verre hoek achter Youri Roulaux schoot: 0-1. Dat moment was doorslaggevend in een eerste helft waarin beide teams enkele kansen kregen, maar het team van Pusic het meest doortastend was.

Bij Jong PSV lieten Mauro Júnior en Zakaria Aboukhlal zich niet onbetuigd. Laatstgenoemde was na rust het eindstation van een mooie aanval van PSV, maar Joël Drommel redde goed op de fraaie poging van de aanvaller. Ofschoon de Eindhovenaren een sterke tweede helft speelden, benutte Tom Boere twaalf minuten voor tijd een strafschop en was de negende opeenvolgende competitiezege van FC Twente een feit.

FC Twente heeft een voorsprong van acht punten op FC Den Bosch en verzamelde negen punten meer dan Go Ahead Eagles. In een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven kan het team van Pusic de tiende competitiezege op rij boeken. FC Den Bosch treedt in eigen huis tegen MVV Maastricht aan, terwijl GA Eagles uit tegen Sparta Rotterdam speelt. De club uit Rotterdam staat maar twee punten onder de Deventernaren.