Van Gerwen breekt Pro Tour-record van Taylor

Darter Michael van Gerwen heeft weer eens een record gebroken. Afgelopen zaterdag won de wereldkampioen zijn 71e toernooi op de Pro Tour. Hij passeert daarmee Phil Taylor die zeventig Pro Tour-toernooien op zijn naam heeft geschreven. 

De Pro Tour van de PDC bestaat sinds 2002 en bestaat uit Players Championships (vloertoernooien met 128 spelers, gespeeld op één dag), Euro Tours (toernooien op het Europese vasteland, gespeeld over drie dagen) en UK Open Qualifiers (oude kwalificatietoernooien voor de UK Open, zijn sinds dit jaar afgeschaft). Deze toernooien worden niet op TV uitgezonden, maar zijn wel te volgen via PDC TV. 

Afgelopen weekend werd het 499e en 500e Pro Tour-toernooi gespeeld, sinds de start in 2002. Van Gerwen won in februari 2012 voor de eerste keer bij de PDC. In totaal haalde hij 86x de finale en won er 71. Dit aantal is onder te verdelen in 28 Euro Tour-overwinningen, 27 keer winst op de Players Championship and 16 keer succes op tijdens UK Open Qualifiers. Taylor bereikte 87 keer de finale en won er dus zeventig (4x European Tours, 45x Players Championships and 21x UK Open Qualifiers). 

Nummer drie is Gary Anderson met een bescheiden dertig titels. Peter Wright en James Wade volgen op plek vier en vijf. De Pro Tour gaat dit weekend verder met Players Championships 5 en 6.