Van der Poel sluit zijn crossseizoen af met winst in Hulst

Mathieu van der Poel heeft zijn laatste cross van het seizoen gewonnen. In de Brico Cross in Hulst kwam de 24-jarige renner solo over de finish. Denise Betsema won de wedstrijd bij de vrouwen.

Na de start was het de Brit Tom Pidcock die meteen in de aanval ging. De wereldkampioen bij de beloften kreeg Van der Poel en Toon Aerts met zich mee. Voor Aerts was het tempo echter te hoog en hij moest al snel afhaken.

Tot halverwege de wedstrijd lagen Van der Poel en Pidcock samen aan kop, echter toen vond Van der Poel het genoeg en reed weg bij zijn19-jarige medevluchter. Lars van der Haar had inmiddels de derde plaats stevig in handen en reed langzaam naar Pidcock toe. De Brit moest zijn snelle openingsfase bekopen en de Nederlander ging hem voorbij.

De winst was dus opnieuw voor Van der Poel. Achter het goudhaantje uit Kapellen werd Van der Haar tweede, Pidcock finishte als derde. In de 34 wedstrijden die Van der Poel dit seizoen aan de start stond won hij 32 keer. Donderdag ruilt de renner van Corendon-Circus zijn veldritfiets in voor de wegfiets, hij gaat dan van start in de Ronde van Antalya.

In de wedstrijd voor de vrouwen was het Nederland boven. Na winst zaterdag in Middelkerke was het vandaag opnieuw Betsema die met de zege naar huis ging. De Texelse versloeg haar landgenoten Annemarie Worst en belofte-wereldkampioene Inge van der Heijden.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Lars van der Haar (NED)
3. Tom Pidcock (GBR)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Eli Iserbyt (BEL)
6. Kevin Pauwels (BEL)
7. Tom Meeusen (BEL)
8. Joris Nieuwenhuis (NED)
9. Jim Aernouts (BEL)
10. Laurens Sweeck (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Denise Betsema (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Inge van der Heijden (NED)
4. Katherine Compton (USA)
5. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
6. Loes Sels (BEL)
7. Laura Verdonschot (BEL)
8. Ellen Van Loy (BEL)
9. Maud Kaptheijns (NED)
10. Anna Kay (GBR)