Skir Hirscher voert Oostenrijkse sweep aan op WK-slalom

Op de slotdag van het wereldkampioenschap alpineskiën in het Zweedse Åre heeft Marcel Hirscher zijn derde wereldtitel op de slalom gepakt. De grootmeester van het alpineskiën van het afgelopen decennium voerde een heuse Oostenrijkse sweep aan.

In de eerste run haalde Hirscher al flink uit: Alexis Pinturault uit Frankrijk volgde nog wel op 0,56 seconden, de rest gaf al meer dan een seconde toe. De Oostenrijkers Marco Schwarz (+1,22), Michael Matt (+1,35) en Manuel Feller (+1,38) stonden nog binnen anderhalve seconden, Henrik Kristoffersen uit Noorwegen stond al op 1,70 seconden.

In run twee kwam de Zwitser Ramon Zenhäusern naar voren, wat hem uiteindelijk de vijfde plek opleverde. Kristoffersen viel terug, Feller bleef steken op plek zes en Matt wist landgenoot Schwarz te verschalken. Pinturault was vervolgens op weg naar de leiding en minstens zilver, maar de Fransman ging flink de fout in, verloor tijd en eindigde net achter Schwarz.

Met alleen Hirscher nog te gaan zag Pinturault de bui al hangen en dat bleek terecht: Hirscher gaf het niet meer weg, hoewel hij nog wel tijd verloor, en won met 0,65 seconden voorsprong op Matt en 0,76 op Schwarz het goud. De Nederlander Max van Rossum eindigde op een keurige 36e plek.

Marcel Hirscher. (PRO SHOTS/Action Images)
Marcel Hirscher. (PRO SHOTS/Action Images)