Idioot rijdt agente aan en weet te ontkomen

Afgelopen middag, rond 15:15 uur, zagen agenten in Vlissingen een een blauwe Volkswagen Polo rijden op de Singel. In de wagen zat een man met op de achterbank een grijzige hond, vermoedelijk een pitbull. Bij het zien van de politieauto sloeg de man plotseling af en reed de Bosjeslaan in. De agenten gingen hem achterna en constateerden al snel een overschrijding van de maximale snelheid van 30 km/u. 

De bestuurder negeerde het stopteken en liep flink uit op de agenten. Hij zette zijn auto pas stil op de Tulpenlaan. Daar stapte een van de agenten uit de dienstauto en liep op de auto af. Op het moment dat die de deur vastpakt geeft de man vol gas en rijd richting de politieauto waar inmiddels ook de andere agente was uitgestapt. Zij zag de auto recht op zich af komen en dook opzij om te maar ze werd in haar zij geraakt en kwam ten val. 

Toch ontkomen
De agenten sprongen weer in hun auto om de achtervolging in te zetten, terwijl ook andere eenheden werden opgeroepen. De man was richting Oost-Souburg gereden, waarop het dorp hermetisch werd afgesloten. Op de Willem Alexanderstraat werd de Polo weer gesignaleerd en opnieuw krijg de bestuurder een stopteken, terwijl agenten op de auto afrennen. De man gaf zich echter niet gewonnen en reed achteruit de straat uit, ondanks dat de agenten zijn autoruiten met hun wapenstok aan diggelen sloegen. 

Ondanks de inzet van de agenten en de politiehelikopter weet de dader opnieuw te ontkomen en laat uiteindelijk zijn auto achter in de Hudsondwarsstraat. De politie is op zoek naar de verblijfplaats van de man zodat zij hem kunnen aanhouden. Zijn identiteit is bekend, hij staat inmiddels landelijk gesignaleerd. Mensen die weten waar hij is wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook tips via WhatsApp worden op prijs gesteld.  Voor de volledigheid verzoekt de politie om het zaaknummer 2019037780 bij de hand te houden.