Steun hier tong80!

FOK! begrijpt zojuist dat tong80 zeer verdrietig is. De reden? De loods van de carnavalsvereniging uit Zaltbommel is afgebrand.

Daarbij zijn diverse carnavalswagens verloren gegaan. Ook een groot aantal andere spullen van de vereniging is in rook opgegaan. "Iedereen stond hier met tranen in de ogen naar het vuur te kijken", zegt voorzitter Martijn Merks (41) tegen het Brabants Dagblad. "Hier zit echt maanden, misschien wel jaren werk in. Ons levenswerk is weg."

De vereniging overlegt met de gemeente over de optocht, die zou over twee weken plaatsvinden. Maar zonder wagens en andere attributen kan dat natuurlijk niet. 

De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een slijptol. Ten tijde van het incident werd er gewerkt in de loods. Merks: "Ze hebben gelukkig allemaal het pand kunnen verlaten. Ik was binnen een paar minuten ter plaatse en toen hoorde ik een paar enorme knallen, waarschijnlijk de gasflessen die in het pand stonden. Door de brandweer werden we dan ook op een afstand gehouden."

De rookpluim veroorzaakte veel overlast in de omgeving. Zo stond er door slecht zicht een lange file op de A2. Ook burgemeester Rehwinkel van de gemeente Zaltbommel heeft inmiddels gereageerd "Wat ontzettend verdrietig, heel Zaltbommel leeft mee!" schrijft hij op Twitter.