Voyeur verhuurt huis en filmt douchende vrouwen en meisjes

Een 52-jarige Nieuw-Zeelander uit hoofdstad Wellington is de sjaak. Meneer had als hobby het verhuren van zijn huis aan vrouwen, om hen vervolgens terwijl ze onder de douche stonden - of bijvoorbeeld een potje zaten te bouten - stiekem te filmen.

Een 29-jarige vrouw bracht de zaak aan het rollen. Terwijl ze begin augustus in het huis verbleef hoorde ze tijdens het tandenpoetsen gerommel achter de spiegel. Dat negeerde ze, waarna de dame onder de douche stapte, waarbij het opviel dat het gordijn niet helemaal netjes sloot.

De volgende dag kwam de dame er tijdens het schoonmaken achter dat achter de spiegel een verschuifbare witte wand zat, uitkomend op de garage. De spiegel bleek een doorkijkspiegel en vanuit de garage kon zo naar binnen gekeken worden. Dat vond de vrouw niet zo leuk en dus nam ze contact op met de politie.

Naast de muur vond de vrouw ook nog een gat in een muur, met daarin een kleine camera. De politie doorzocht het huis en vond een harde schijf met videobeelden van 54 vrouwen die diverse bezigheden in de badkamer uitvoerden. Het gaat om meer dan achttien uur en 114 verschillende video's, van eind 2013 tot midden 2018.

Voor de politie was een en ander reden om nog eens wat meer onderzoek te doen en ook dat leverde flink wat op: 260 filmpjes van in totaal zo'n 31 uur, plus 81 foto's van negentig vrouwen. De eigenaar van het huis is daardoor sowieso al de lul natuurlijk, maar dat er ook zes filmpjes gevonden zijn met meisjes van twaalf, dertien en veertien jaar zal hem niet bepaald helpen.

Meneer heeft voor de rechter inmiddels schuld bekend. Zijn straf krijgt hij in juni te horen, voor die tijd wil de rechter graag een psychiatrisch rapport zien.