Verstappen over Honda-motor: "Op dit moment ben ik erg optimistisch, maar ook realistisch"

Na de laatste race van vorig seizoen heeft Max Verstappen veel tijd doorgebracht met familie en vrienden. Sinds januari is zijn volle aandacht weer op de Formule 1 gericht en de Red Bull Racing-coureur kijkt uit naar het nieuwe seizoen.

Verstappen: “Ja, ik heb er heel veel zin in om weer te beginnen. Het is een flinke poos geweest sinds de laatste race. Ik wil het beste uit mezelf halen. Verder is het afwachten hoe de motor en auto zullen presteren. Tot aan de eerste race in Australië kun je geen doelstellingen vormen, omdat het afwachten is. In Formule 1 hangt veel af van het totaalpakket. Ik zal mijn uiterste best doen om alles uit mezelf te halen, maar je bent wel afhankelijk van je materiaal.”

Hoogtepunten Max Verstappen in 2018 (Bron: Youtube)

Op technisch gebied zijn er diverse wijzigingen. Verstappen hierover: “De grootste verandering is natuurlijk de voorvleugel. Die is een stuk eenvoudiger en breder, om te proberen het inhalen te verbeteren. Ik weet niet zeker of het gaat werken, maar het vormt voor iedereen een nieuwe uitdaging en hopelijk komen wij goed voor de dag. Je mag wat meer brandstof meenemen en de achtervleugel is wat breder. Maar ik denk niet dat het heel veel verschil zal gaan uitmaken.”

Grootste verandering voor Red Bull Racing is natuurlijk de overstap naar de Honda-motor. Nogmaals Verstappen: “Met Honda als nieuwe motorleverancier verwachten we allemaal veel. We zijn positief, maar beseffen ons dat het tijd nodig heeft. Het zal niet vanaf de eerste race allemaal perfect lopen. Er zullen ook momenten komen waar we als team fouten maken of waar het niet loopt zoals we willen, maar het belangrijkste is dat wij samen met Honda erg hard werken aan de ontwikkeling. Op dit moment ben ik erg optimistisch, maar ook realistisch. De tijd zal het leren hoe onze prestaties zullen zijn. Ik kijk er erg naar uit om met de nieuwe motor aan de slag te gaan. Ik wil voelen hoe die schakelt, hoe de driveability is, hoeveel vermogen er is. Dan is het een kwestie van verbeteren, qua motor en auto.”

De nieuwe auto van Red Bull Racing wordt woensdag 13 februari gepresenteerd. Ook Mercedes en Racing Point presenteren op die dag hun nieuwe bolide.