Gewelddadige overval Drouwenerveen in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de gewapende overval die zondagavond in een woning aan de Zuideind in Drouwenerveen heeft plaatsgevonden. Een 38-jarige man werd gewond in het pand achtergelaten. Vanwege het gepleegde geweld en de ernst van het strafbare feit heeft de politie een rechercheteam op deze zaak gezet.

Lees ook: 38-jarige man gewond bij woningoverval, kind ongedeerd 

Het slachtoffer werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Van de man is een aangifte opgenomen. Hij heeft verklaard dat hij zich met zijn 4-jarige dochter in de woonkamer bevond. Op dat moment hoorde hij een knal, waarna de drie overvallers met vuurwapens de woonkamer binnenkwamen. Hierop vond de overval plaats. Later bleek dat de voordeur was geforceerd. Het meisje heeft ook het nodige van de overval meegekregen. Het incident heeft forse impact op haar gehad. Voor de 4-jarige is opvang geregeld.

Signalement
De drie overvallers zijn allen ongeveer 1.70 meter lang, droegen zwarte kleding, zwarte kistjes en zwarte strakke handschoenen. Ook hadden de daders een zwarte bivakmuts op hun hoofd (alleen de ogen waren zichtbaar). De overvallers waren in het bezit van vuurwapens. Hiermee werd gedreigd naar het slachtoffer. Tijdens de overval, die tussen 22.00 en 23.00 uur heeft plaatsgevonden, werd veel geweld gebruikt. De daders spraken Nederlands met een Marokkaans accent.

Vesten
Daarnaast is gezien dat de overvallers vermoedelijk kogelwerende vesten met het opschrift ‘politie’ droegen. Het is onbekend of de daders beschikten over echte politievesten of ergens anders aangeschafte of zelfgemaakte kogelwerende vesten. Vanzelfsprekend wordt onderzocht of dergelijke kogelvrije vesten worden vermist of zijn gestolen. De daders zijn na de overval weggereden in de richting van Buinerveen. Ze reden waarschijnlijk in een Audi A6.