Man overloopt inbrekers en wordt van de trap geduwd

Zondagavond wist een 35-jarige man uit Akersloot zelf inbrekers uit zijn woning aan de Buurtweg te verjagen. Toen de man de voordeur opendeed zag hij dat de tussendeur van de woning openstond en dat er in de woonkamer een vaas op de grond lag. Van boven hoorde hij geluiden komen, waarop hij de trap op liep en een inbreker tegen kwam. De man pakte de inbreker vast en terwijl hij dat deed kwam een tweede inbreker aangelopen. Deze inbreker duwde de man van de trap.

Door de duw belandde de man onder aan de trap en nam tijdens de val de inbreker met zich mee. Voordat de inbrekers uit de woning konden vluchten, gaf de man een van de twee nog een rake klap. Daarop reageerde een van de inbrekers door de man een schop tegen zijn been te geven. Toen de politie eenmaal te plaatse was, waren de verdachten al gevlucht. Mogelijk is er een pet van de inbrekers achtergebleven, deze zal op sporen worden onderzocht.

Een woordvoerder van de politie: "In dit geval is het kordate optreden van de man goed afgelopen en is hij verder niet gewond geraakt, maar de politie adviseert om bij dit soort situaties altijd direct 112 te bellen."