Chisnall houdt Durrant van eerste PDC-titel af; vier (!) negendarters op één dag

Dave Chisnall heeft zijn dertiende toernooizege bij de PDC binnen. In de finale van Players Championship 2 won hij met 8-7 van Glen Durrant, die in zijn tweede toernooi bij de PDC direct de finale haalde. De dag werd helemaal bijzonder omdat er vier negendarters op één dag werden gegooid. 

Geert Nentjes opende het bal, waarna het flink raak was. Hij gooide zijn negendarter in de met 6-0 gewonnen tweede ronde tegen Mervyn King. Twee van de negendarters werden gegooid op de borden die werden gestreamd en dus in beeld waren. Die van Nentjes was niet op de stream. 

Niet veel later deed Dave Chisnall Nentjes na. De derde negendarter kwam van Chris Dobey. Hollywood speelde donderdagavond nog in de Premier League Darts en liet toen al zien in goede vorm te zijn. Tegen Dave Prins moest hij een elfde leg spelen en daarin sloeg hij toe met negen perfecte pijlen. Michael van Gerwen kon niet achterblijven De Brabander zorgde voor het record door als vierde man de perfecte leg te gooien. Dat deed hij in de kwartfinale tegen Jonny Clayton. 

Clayton bracht uiteindelijk Van Gerwen de eerste nederlaag van het jaar toe. De Welshman pakte in de achtste leg een break voorsprong. Clayton hield vervolgens zijn eigen leg voor een verrassende zege op Van Gerwen. 

Durrant had het nodige geluk om uiteindelijk de finale te bereiken, want geen enkele wedstrijd ging makkelijk voor de Engelsman. Zo kwam hij tegen Madars Razma in de eerste ronde al op een 2-4-achterstand, maar wist toch met 6-5 te winnen. Ook tegen Robert Thornton en John Henderson moest hij een 4-1-achterstand goedmaken, om alsnog te winnen. De andere zeges werden behaald op Peter Wright, Zoran Lerchbacher en Joe Cullen. In de andere helft van het speelschema moest Chisnall ook twee keer tot een elfde leg gaan. Hij won achtereenvolgens van Nathan Aspinall (6-2), Luke Humphries (6-5), Rowby-John Rodriguez (6-2), Rob Cross (6-3), James Wade (6-5) en Jonny Clayton (7-5).

In de finale kwam Chisnall tegen Durrant 6-4 en 7-5 voor. Chisnall kreeg vier matchdarts en dacht nog terug te mogen komen. Hij zag Durrant echter 170 uitvuren voor 7-7. De slotleg mocht Chisnall zelf beginnen en hield uiteindelijk nét het voortouw voor de 8-7-zege. Van Gerwen won zaterdag de eerste Players Championship door Jermaine Wattimena met 8-4 te verslaan. 

Raymond van Barneveld kende een uiterst teleurstellend weekeinde. De Hagenaar werd zaterdag al uitgeschakeld in de tweede ronde en een dag later zelfs in de eerste ronde. Van Barneveld moest zijn meerdere erkennen in Steve West. Hij nam nog wel een 2-0-voorsprong, maar leverde vervolgens verrassend zes legs op rij in: 6-2. Barney moet presteren op de Players Championships, omdat hij door zijn uitschakeling in de tweede ronde van het WK uit de top zestien van de wereldranglijst is gevallen en daardoor niet langer automatisch geplaatst is voor de majors. Van Barneveld heeft zich echter niet ingeschreven voor Players Championships 3 en 4. Hij verkiest het geld en een demo tegen Phil Taylor in Duitsland boven de Pro Tour van de PDC.

Uitslagen Players Championship 1

Uitslagen Players Championship 2