Van der Poel behaalt 30e overwinning van het seizoen

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft de zevende wedstrijd van de Superprestige gewonnen. Op het modderige parcours in het Belgische Hoogstraten kwam hij solo over de finish. Toon Aerts werd tweede. Op de derde plaats eindigde Corné van Kessel.

Door de vele regen was het parcours veranderd in een glibberig modderbad. In de openingsfase namen vier renners de leiding in de wedstrijd: Van der Poel, Eli Iserbyt en de ploeggenoten Quinten Hermans en Aerts. Na een tempoverhoging van de Nederlander kon alleen Aerts volgen.

In de eerste veertig minuten van de wedstrijd kon Aerts goed weerwerk bieden aan Van der Poel. Mede door foutjes op het glibberig parcours moest de Belgisch kampioen uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Van der Poel. Na bijna een uur wedstrijd kwam de wereldkampioen solo over de finish. De tweede plaats was voor Aerts. Corné van Kessel finishte op de derde plaats. Van der Poel stond dit seizoen 32 keer aan de start van een wedstrijd en won daarvan dertig keer.

Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant. De Belgische vocht een mooi duel uit met Annemarie Worst. Pas in de slotfase was Cant definitief verlost van de sterke Worst. Denise Betsema werd derde.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Corné van Kessel (NED)
4. Eli Iserbyt (BEL)
5. Tom Pidcock (GBR)
6. Quinten Hermans (BEL)
7. Lars van der Haar (NED)
8. Joris Nieuwenhuis (NED)
9. Tom Meeusen (BEL)
10. Jens Adams (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Denise Betsema (NED)
4. Loes Sels (BEL)
5. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
6. Eva Lechner (ITA)
7. Ellen Van Loy (BEL)
8. Inge van der Heijden (NED)
9. Nikki Brammeier (GBR)
10. Alice Maria Arzuffi (ITA)