Medewerkers Activision-Blizzard vrezen ontslagronde

Medewerkers van uitgever Activision-Blizzard bereiden zich voor op een grote ontslagronde. Aankomende dinsdag wordt waarschijnlijk duidelijk wie bij de mogelijk honderden medewerkers hoort die zijn baan kwijtraakt.

Officieel heeft de uitgever nog niets naar buiten gebracht, maar werknemers van Activision en Blizzard hebben bij Kotaku aangegeven dat ze aankomende maandag of dinsdag een grote ontslagronde verwachten. Het is een roerig jaar geweest voor de uitgever, die bestaat uit twee vrijwel autonome takken: Activision en Blizzard. Blizzard heeft als opdracht gekregen hun budgetten te korten en minder geld uit te geven – en nogal wat kritiek gekregen door de aankondiging van Diablo Immortal. Activision heeft wel succes gehad met Call of Duty: Black Ops 4, maar een grote klap te verwerken gehad doordat onder andere de Forsaken-uitbreiding van Destiny 2 niet heeft gedaan wat ze verwachtten.

Hoewel ze nog in het duister tasten wat er precies gaat gebeuren, zeggen sommige medewerkers vrij zeker te zijn van hun posities, waar andere vrezen voor hun baan. Zo geven medewerkers van Blizzard aan dat de ontslagen vooral zouden vallen op de afdelingen die niet met de ontwikkeling van games te maken hebben, zoals marketing en sales. De weggevallen posities zouden dan ingenomen worden door Activision-medewerkers, waardoor Blizzard nog meer autonomie kwijtraakt.

Activision Blizzard