Skiester Vonn beëindigt carrière met WK-brons, Stuhec wereldkampioene afdaling

Alpineskiester Lindsey Vonn heeft haar uiterst indrukwekkende carrière zondag afgesloten met WK-brons op de afdaling. In het Zweedse Åre werd de afdaling - net als zaterdag bij de mannen - helaas enorm ingekort wegens de weersomstandigheden, waardoor de runs amper een minuut duurden.

Vonn ging als derde naar beneden en de winnares van 82 World Cup-wedstrijden - nét geen record - zag enige tijd hoe de concurrentie zich stuk beet op haar tijd. Als negende ging Ilka Stuhec naar beneden en de Sloveense was indrukwekkend bezig. Ze leverde onderin weliswaar wat in, maar de regerend wereldkampioene dook 0,49 seconden onder Vonn's tijd door.

Met de Oostenrijkse Stephanie Venier op plek drie bleef het podium lange tijd intact, tot Corinne Suter als negentiende naar beneden ging. De Zwitserse opende volle bak de aanval op Stuhec, maar maakte een klein foutje. Dat zou haar heel goed het goud gekost kunnen hebben: ze eindigde op 0,23 seconden met zilver, voor Vonn.

Stuhec is de eerste skiester sinds Maria Walliser in 1987 en 1989 die haar wereldtitel op de afdaling met succes wist te verdedigen.