Politie zoekt getuigen brutale straatroof Bergen op Zoom

De politie is op zoek naar getuigen van een brutale straatroof die vrijdagmiddag rond 17:00 uur plaatsvond in Bergen op Zoom. Een 60-jarige vrouw uit Sliedrecht liep na haar werk richting haar auto. Op de Van Konijnenburgweg werd haar schoudertas afgerukt. Hoewel ze hierdoor struikelde kon ze overeind blijven om in de verte een jongen op een scooter met haar tas te zien verwdijnen. Hij verdween in de richting van De Zeeland, een winkelcomplex aan de Markiezaatsweg. 

De vrouw werd na de beroving opgevangen door een winkelier uit de buurt. Daar belde ze de politie om aangifte te doen van de diefstal van haar tas. Daarna belde ze de bank om haar pinpas te blokkeren, maar toen bleek er al geld gepind te zijn, vermoedelijk bij een supermarkt aan de Vogelaar. De politie onderzoekt de overval, waarbij ze ook gebruik zullen maken van de beelden die gemaakt zijn tijdens de geldopname. 

De dader is een getinte jongen van circa 17 jaar oud. Op het moment van de straatroof reed hij op een lichtgrijze scooter en droeg hij een blauwe jas waarvan hij de capuchon met bontkraag over zijn hoofd droeg. De vrouw zag dezelfde knul even na de beroving opnieuw rijden, maar toen droeg hij een mutsje in plaats van zijn capuchon. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook via WhatsApp een tip achterlaten behoort tot de mogelijkheden.