FOK! Wat een weer: code geel: windstoten

Gegroet!

Het was weer een saaie en bewolkte dag gisteren en er viel af en toe wat regen. Ook waren er wel wat droge momenten, maar de zon kregen we niet te zien. Er stond veel wind en die wind die blijft er voorlopig nog wel inzitten. Vandaag neemt die zelfs nog wat verder toe. Het KNMI heeft voor de kustprovincies, Utrecht en Flevoland ook een code geel afgegeven vanwege de verwachte windstoten. 

Het is dan ook de wind die het mooie weer maakt. Langs de hele kust komt er een harde tot stormachtige wind te staan, en het is het zelfs niet uitgesloten dat het even tot storm komt. Kracht 9 dus. Ook komen er dan zware windstoten voor tot diep in het binnenland. Gemiddeld gezien van zo'n 70 tot 80 km in het oosten tot 90 a 100 km aan zee. Op de Wadden misschien nog iets meer.

Het weerbeeld is wel wat vriendelijker geworden, al zou je dat met al die wind niet zeggen. De zon schijnt geregeld en slechts lokaal valt er een enkele bui. Langs de kust schijnt de meeste zon. Bij dit alles wordt het ongeveer 9 graden en ook dat is prima uit te houden.

Morgen volgt er weer een dag met veel regen en wind, maar de details zijn nog vrij lastig aan te geven. Komen we morgen op terug.

Fijn weekend!  

Oceaan (Foto: Interpretatie)
Vrijwel windstil en mooi weer op de Atlantische Oceaan. Fraaie foto van Interpretatie. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.