Van Barneveld start Premier League met nederlaag tegen Wade

Darter Raymond van Barneveld is zijn laatste Premier League begonnen met een nederlaag. In Newcastle bleek James Wade met 7-4 te sterk. 

Van Barneveld wist Wade in de zevende leg te breken, maar The Machine brak een leg later direct terug. Dat was een forse tegenvaller voor de Nederlander, die vervolgens in de tiende leg nog eens gebroken werd. Wade gaf die voorsprong niet meer weg en stelde de overwinning veilig door bullseye te gooien.

"Ik merkte heel veel zenuwen op het podium. Meer dan ooit. Wade is geen makkelijke tegenstander, maar hij wint gewoon met 7-4. Hier kun je heel weinig mee", zei Van Barneveld tegenover de camera's van RTL 7. De 51-jarige Hagenaar is bezig aan zijn laatste jaar als profdarter en werd op het afgelopen WK in de tweede ronde roemloos uitgeschakeld door de onbekende Litouwer Darius Labanauskas. Barney kreeg een wildcard voor de Premier League, waardoor hij aan zijn veertiende deelname is begonnen.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen Gerwyn Price. Wade zal dan spelen tegen Rob Cross. Er zijn nog andere vier partijen vanavond. Michael van Gerwen zal spelen, in een herhaling van de WK-finale, tegen Michael Smith.