'Vraag om DMC op Switch om Dante in Super Smash Bros. te krijgen'

Sinds Nintendo third-party personages heeft toegelaten in Super Smash Bros. gaan de geruchten – of eigenlijk wensen – van fans alle kanten op. Zo wordt Dante uit de serie Devil May Cry veelvuldig genoemd als graag gezien personage. Devil May Cry-baas Hidaki Itsuno is in een interview gevraagd om zijn mening over Dante als mogelijke toevoeging aan Nintendo’s populaire vechtgame.

"Als je kijkt naar de personages in Smash, dan hebben ze allemaal ten minste een game op een Nintendo-platform," aldus Itsuno. Hij geeft aan dat je natuurlijk ook met Cloud uit Final Fantasy VII kunt vechten, maar die staat symbool voor een serie die in ieder geval een rijke historie heeft op Nintendo-consoles. Bovendien komt Final Fantasy VII nog dit jaar naar de Nintendo Switch.

"Devil May Cry is nog nooit verschenen op een console van Nintendo. Dus dat lijkt me de eerste stap die genomen moet worden. Zorg er eerst maar voor dat Capcom Devil May Cry op de Switch uitbrengt, in welke vorm dan ook. Vertel het haar," roept hij op terwijl hij naar een vertegenwoordiger van Capcom wijst.

Devil May Cry 5 komt 8 maart uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Een port voor de Switch lijkt erg onwaarschijnlijk, maar als fans van Super Smash Bros. Ultimate Dante als speelbaar personage willen zien, dan lijkt er niets anders op te zitten dan bedelen bij Capcom.

devil may cry