Basketballers Leiden en Donar op valreep naar knock-outfase Europe Cup

De basketballers van ZZ Leiden en Donar Groningen hebben zich alsnog geplaatst voor de knock-outfase van de Europe Cup. De ploegen eindigden niet in de top-2, maar door afzeggingen vanuit de Champions League was een derde plek in de groep alsnog voldoende.

Donar nam het in Italië op tegen Pallacanestro Varese en wist een verrassende 77-80 overwinning mee naar huis te nemen. Vooral Lance Jeter was lekker op dreef: met zes drietjes was hij in totaal goed voor 24 punten en 8 rebounds. Zonder zege zou Donar overigens alsnog derde zijn geworden, want Petrolina AEK wist Dinamo Sassari niet te verslaan en zou dus sowieso laatste zijn geworden.

Leiden speelde in Finland tegen Kataja Basket en dat ging niet zo best. De ploeg leed een 92-80 nederlaag tegen de directe concurrent, maar dat bleek precies genoeg. Kataja moest met zestien punten verschil winnen, had precies die marge te pakken, maar gaf balbezit in de slotminuut weg. Maurice Watson zette het de Finnen betaald en hielp Leiden - waar Darius Thompson met 27 punten topschutter was - alsnog aan de winst, onder meer met een double double (19 punten, 10 assists).