Eerste zege voor Van der Poel na behalen WK-titel

Mathieu van der Poel heeft woensdag de Parkcross in Maldegem gewonnen. Voor de kersverse wereldkampioen is dit de 28e zege van het seizoen. Bij de vrouwen won Denise Betsema.

Drie dagen na het WK stond in het Belgische Maldegem de traditionele Parkcross op het programma. Lange tijd reed een groep van vier renners aan kop: Van der Poel, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts. Wout van Aert schoot bij de start uit zijn klikpedaal en speelde in het vervolg van de wedstrijd geen rol van betekenis.

Na een eerdere poging van Van der Poel om weg te rijden bij zijn medevluchters lukte dat in de voorlaatste ronde pas definitief. Aerts verloor de aansluiting bij Van der Haar en Vanthourenhout na een valpartij. Het podium leek daarmee vast te liggen echter in de laatste bocht voor de finish ging Van der Haar onderuit en daardoor ging de derde plaats alsnog naar Belgisch kampioen Aerts.

Bij de vrouwen won Betsema. In de slotfase reed de Nederlandse weg bij medevluchtster en teamgenote Laura Verdonschot. Annemarie Worst eindigde op de derde plaats.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Michael Vanthourenhout (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. David van der Poel (NED)
6. Eli Iserbyt (BEL)
7. Michael Boros (CZE)
8. Wout van Aert (BEL)
9. Tom Meeuse (BEL)
10. Felipe Orts (SPA)

Uitslag vrouwen
1. Denise Betsema (NED)
2. Laura Verdonschot (BEL)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Yara Kastelijn (NED)
5. Alice Maria Arzuffi (ITA)
6. Sanne Cant (BEL)
7. Katie Compton (USA)
8. Ellen Van Loy (BEL)
9. Rebecca Fahringer (USA)
10. Manon Bakker (NED)