Achterhoeks team naar Isle of Man TT met Frank Gallagher

Het Nederlandse Performance Racing Achterhoek verschijnt eind mei met de Britse coureur Frank Gallagher aan de start van de beroemde Isle of Man TT. Dit heeft het team gisteren bekendgemaakt. 

Eind november werd nog gedacht dat het team met Dean Osborne deel zou nemen aan de beruchte race, maar nadat deze wegens persoonlijke omstandigheden verstek liet gaan, lag de weg open voor Gallagher. Voor de 30-jarige racer is het Manx straatcircuit niet nieuw. Eerder behaalde de Engelsman mooie resultaten in de Isle of Man TT van 2017 en als snelste nieuwkomer in de Manx Grand Prix. Ook kent hij de straten van de Ulster GP, North West 200 en Southern 100. 

Aankomende maart maakt Gallagher bij de teampresentatie voor het eerst persoonlijk kennis met de Achterhoekse club. Op 11 en 12 mei komt de coureur in actie als gastrijder tijdens het International Road Racing Championship op de Varsselring in Hengelo, het enige resterende Nederlandse straatcircuit. Hier zal hij zoveel mogelijk rijtijd meepakken om een goed gevoel te kweken met de voor hem nieuwe Yamaha R6 en Kawasaki ZX10R. Over de verse samenwerking laat de uit Manchester afkomstige straatracer weten: Ik kijk er echt naar uit om te racen voor dit team. Dit is ook een nieuwe onderneming voor mij omdat ik altijd mijn eigen ding heb gedaan. Ik heb een zeer positieve kijk op de TT van dit jaar met dit team en ik weet wat nodig is om een goed resultaat neer te zetten.”

Het is de tweede keer dat Performance Racing Achterhoek deelneemt aan de TT. In 2016 werd de Werkendamse coureur Jochem van den Hoek beste nieuwkomer onder de roodblauwe vlag van de Achterhoekers.