9 darters vervangen Anderson in Premier League

De geblesseerde darter Gary Anderson wordt door maar liefst negen darters vervangen tijdens de Premier League Darts. De PDC wil zo jonge opkomende darttalenten een kans geven.

Eerder vandaag werd bekend dat Anderson vanwege aanhoudende rugproblemen de Premier League aan zich voorbij moet laten gaan. Deze middag heeft PDC onthult wie hem zal vervangen. De dartbond heeft er niet voor gekozen één speler in de plaats van de voormalig wereldkampioen in te schuiven, maar er zullen de komende weken negen verschillende spelers acte de présence geven.

Elke week zal er een andere, lokale darter meespelen in de wedstrijd die voor Anderson gepland stond. De lokale toptalenten worden de 'Premier League-uitdagers' genoemd zo lezen we op RTL7 Darts. Het gaat om de volgende spelers: Dimitri van den Bergh, Jeffrey de Zwaan, Nathan Aspinall, Chris Dobey, Luke Humphries, Max Hopp, John Henderson, Steve Lennon en Glen Durrant.

Deze uitdagers kunnen zelf geen punten voor de ranglijst verdienen maar hun tegenstanders wel. De talenten spelen alleen mee voor de ervaring en de financiële bonus. Na Judgement Night zal er dus maar één speler afvallen in de Premier League.

"De jonge spelers, die in het Alexandra Palace (tijdens het WK, red) zichzelf al op de kaart hebben gezet, hebben laten zien dat ze het kunnen", zo legt PDC-voorzitter Barry Hearn uit. "De lokale spelers hebben deze kans verdiend, omdat ze het publiek en de tv-kijkers kunnen vermaken. Ze brengen allemaal iets anders aan deze editie van de Premier League."

De uitdagers komen de volgende wedstrijden in actie:

7 februari, Newcastle
Speelronde 1
Chris Dobey v Mensur Suljovic

14 februari, Glasgow
Speelronde 2
Daryl Gurney v Glen Durrant

21 februari, Dublin
Speelronde 3
Steve Lennon v Peter Wright

28 februari, Exeter
Speelronde 4
Luke Humphries v Gerwyn Price

7 maart, Aberdeen
Speelronde 5
Michael van Gerwen v John Henderson

14 maart, Nottingham
Speelronde 6
Nathan Aspinall v Michael Smith

21 maart, Berlijn
Speelronde 7
Max Hopp v Raymond van Barneveld

27 maart, Rotterdam
Speelronde 8
James Wade v Dimitri Van den Bergh

28 maart, Rotterdam
Speelronde 9
Rob Cross v Jeffrey de Zwaan